Üzüm Pekmezi – 780 g
Üzüm pekmezi yapmak için birçok üzüm cinsi kullanılabilir. Annane’nin kara üzüm bağında ise pekmez yapmak maksadıyla merlot ve isabella cinsi kara üzümler yetiştirilir.
Üzüm tanelerinde magnezyum, potasyum, fosfor, demir, flor ve bakır gibi bol miktarda mineral bulunur.
Annane’nin bağında yetiştirilen üzümler, Annane ekibi tarafından hasat edilir. Hasat sonrası taze üzümler özenle seçilir. Temizlenip ayıklandıktan sonra sadece pekmez toprağı eklenerek kaynatılır.
Uzun süre kaynatılarak suyu buharlaştırılan üzümler hoş kokulu, yoğun kıvamlı pekmezlere dönüşürler.
Annane Üzüm Pekmezi’ne kıvamını artırmak, rengini canlandırmak, raf ömrünü uzatmak gibi gerekçelerle hiçbir katkı maddesi eklenmez. Pekmezin içeriği sadece üzümden oluşur.
Annane Üzüm Pekmezi, yoğun kıvamı ve lezzetiyle günün her saatinde yenebilecek lezzetli bir enerji kaynağıdır.