Nar Sirkesi – 500 ml
En güzel kış meyvelerinden biri olan nar, doğal bir antibiyotiktir. Birçok kültürde bereketin simgesi olarak tanınır.
Nar, doğal bir antibiyotiktir. İçinde bol miktarda C ve E vitamininin yanı sıra karotenoid, koenzim Q-10, flavonoidler, lutein ve alfa lupoik asit bulunur.
Annane bahçelerinde yetiştirilen tatlı narlar, Annane ekibi tarafından hasat edilir. Ayıklanan çiçekler cam kavanozlarda yaklaşık dokuz ay fermente edilir.
Annane sirkelerinde sirkenin özünü meyvenin kendisi oluşturur. Sirke anası, nohut, tuz, bulgur gibi sirkenin aromasını bozabilecek destekler verilmez. Meyvelerin kendi maya ve bakterilerinin çalışmasına bağlı olarak fermantasyonun tamamlanması beklenir.
Süreç boyunca profesyonel tadımcılar tarafından düzenli olarak tadım ve analizler yapılır. Hedeflenen değerler sağlandığında sirkeler dinlendirilir ve ardından şişelenerek sirke severlerin beğenisine sunulur.
Annane sirkelerinin tamamı sınırlı sayıda ve el yapımı olarak üretilir. Pastörize edilmez ve herhangi bir filtreleme işleminden geçirilmez. Böylece hem doğal asit seviyesinde istenen değerler yakalanır, hem de aromayı ön plana çıkaran, kendine has çekici bir kokuya ve etkileyici bir lezzete sahip olan şifa kaynağı sirkeler elde edilir.
Tadım notları ve kullanım alanları
Annane Nar Sirkesi meyvenin aromasını ön plana çıkaran, hoş kokulu, yüksek keskinlikte ve orta sert içimli bir sirkedir.
Kendine has aromasıyla salata ve soslara lezzet katar.