Nar Reçeli – 400 g
Nar reçelinin özelliği
Narın kendine has lezzetini temsil eden nar reçelimiz, bol taneli yapısıyla kaşığınıza dolu dolu gelecek, kahvaltılarınıza lezzet katacak.
Afiyet olsun.
Hammadde temini
“Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane.” Bolluk ve bereketin simgesi olan nar, yetiştiği tüm bölgelerde sevilen, çeşitli anlamlar yüklenen meyvelerden biri. Anavatanı İran olan nar, günümüzde çok geniş coğrafyalarda yetiştiriliyor. Antalya’nın ilçelerinden Side’nin ismi eski Anadolu dillerinde nar anlamına gelirken, İspanya’nın Granada kenti de ismini nardan alır. Yerleşim yerlerine ismini verecek kadar köklü bir meyve nar.
Bol kalsiyumlu kuru toprakları seven, kuraklığa oldukça dayanıklı bir bitki olan nar, dere kenarlarında da bolca yetişebilir. Belki de bu nedenle Türkiye’nin birçok şehrinde Narlıdere isminde bir köy, kasaba illa ki bulunur.
Hem narı çok sevdiğimiz, hem de yakın dönemde karşılaşacağımızı düşündüğümüz su ve gıda krizlerine önlem olarak Çanakkale’deki bahçelerimize diktiğimiz nar ağaçlarının meyveleri, sirke ve nar ekşisi olarak giriyor ürün yelpazemize.
Haliyle sirke yapacağımız narları kendi bahçelerimizden temin ediyoruz.
İşlenme aşaması
Topladığımız narları tesisimize getirir getirmez hijyenik şartlarda işleyerek reçel yaptık. Üretim aşamasında hiçbir katkı eklemedik. İçerik sadece nar, şeker ve limon tuzundan oluşuyor. Ürünün bozulmasını engellemek için kavanozları sıcak sıcak kapattık, etiketlerini yapıştırarak sizlere ulaşacağı zamanı beklemesi için depomuza yerleştirdik.