Lavanta Sirkesi – 500 ml
Lavanta çok güzel kokan bir çiçek olmakla birlikte zengin içeriğiyle insan sağlığına da faydalar sağlar.
Annane bahçelerinde yetiştirilen zarif lavanta (lavandula angustifolia) cinsi lavantalar, Annane ekibi tarafından hasat edilir. Temizlenip ayıklanan çiçekler cam kavanozlarda yaklaşık dokuz ay fermente edilir.
Annane sirkelerinde sirkenin özünü çiçeğin kendisi oluşturur. Sirke anası, nohut, tuz, bulgur gibi sirkenin aromasını bozabilecek destekler verilmez. Çiçeklerin kendi maya ve bakterilerinin çalışmasına bağlı olarak fermantasyonun tamamlanması beklenir.
Süreç boyunca profesyonel tadımcılar tarafından düzenli olarak tadım ve analizler yapılır. Hedeflenen değerler sağlandığında sirkeler dinlendirilir ve ardından şişelenerek sirke severlerin beğenisine sunulur.
Annane sirkelerinin tamamı sınırlı sayıda ve el yapımı olarak üretilir. Pastörize edilmez ve herhangi bir filtreleme işleminden geçirilmez. Böylece hem doğal asit seviyesinde istenen değerler yakalanır, hem de aromayı ön plana çıkaran, kendine has çekici bir kokuya ve etkileyici bir lezzete sahip olan şifa kaynağı sirkeler elde edilir.
Tadım notları ve kullanım alanları
Annane Lavanta Sirkesi yoğun kokusuyla baş döndürür. Orta keskinlikte ve orta sert içimli bir sirkedir.
Kendine has aromasıyla salata ve soslara lezzet katar.