Kekik Sirkesi – 500 ml
Lavanta, nane ve biberiye ile aynı familyaya ait olan kekik, 200’den fazla türüyle dağları kaplar. Gerek yemeklere kattığı lezzeti, gerekse sağlığa olan faydaları nedeniyle yurdumuzda en çok kullanılan ve ihracatı yapılan tıbbi bitkilerden biridir.
Kaz Dağı’nın birçok bölgesinde yayılım gösteren dağ kekikleri, Annane ekibi tarafından hasat edilir. Ayıklanan çiçekler cam kavanozlarda yaklaşık dokuz ay fermente edilir.
Annane sirkelerinde sirkenin özünü çiçeğin kendisi oluşturur. Sirke anası, nohut, tuz, bulgur gibi sirkenin aromasını bozabilecek destekler verilmez. Çiçeklerin kendi maya ve bakterilerinin çalışmasına bağlı olarak fermantasyonun tamamlanması beklenir.
Süreç boyunca profesyonel tadımcılar tarafından düzenli olarak tadım ve analizler yapılır. Hedeflenen değerler sağlandığında sirkeler dinlendirilir ve ardından şişelenerek sirke severlerin beğenisine sunulur.
Annane sirkelerinin tamamı sınırlı sayıda ve el yapımı olarak üretilir. Pastörize edilmez ve herhangi bir filtreleme işleminden geçirilmez. Böylece hem doğal asit seviyesinde istenen değerler yakalanır, hem de aromayı ön plana çıkaran, kendine has çekici bir kokuya ve etkileyici bir lezzete sahip olan şifa kaynağı sirkeler elde edilir.
Tadım notları ve kullanım alanları
Annane Kekik Sirkesi çiçeklerin aromasını ön plana çıkaran, hoş kokulu, orta keskinlikte ve yarı sert içimli bir sirkedir.
Kendine has aromasıyla salata ve soslara lezzet katar.