Karabaş Otu Sirkesi – 500 ml
Karabaş otu, doğada kendiliğinden yetişen bir lavanta türüdür. Lavanta ile benzer niteliklere sahip olan karabaş otu, insan sağlığı için de oldukça faydalıdır.
Kaz Dağı’nın birçok bölgesinde yayılım gösteren karabaş otu çiçekleri, Annane ekibi tarafından hasat edilip ayıklandıktan sonra cam kavanozlarda dokuz ay fermente edilir.
Annane sirkelerinde sirkenin özünü çiçeğin kendisi oluşturur. Sirke anası, nohut, tuz, bulgur gibi sirkenin aromasını bozabilecek destekler verilmez. Meyvelerin kendi maya ve bakterilerinin çalışmasına bağlı olarak fermantasyonun tamamlanması beklenir.
Süreç boyunca profesyonel tadımcılar tarafından düzenli olarak tadım ve analizler yapılır. Hedeflenen değerler sağlandığında sirkeler dinlendirilir ve ardından şişelenerek sirke severlerin beğenisine sunulur.
Annane sirkelerinin tamamı sınırlı sayıda ve el yapımı olarak üretilir. Pastörize edilmez ve herhangi bir filtreleme işleminden geçirilmez. Böylece hem doğal asit seviyesinde istenen değerler yakalanır, hem de aromayı ön plana çıkaran, kendine has çekici bir kokuya ve etkileyici bir lezzete sahip olan şifa kaynağı sirkeler elde edilir.
Tadım notları ve kullanım alanları
Annane Karabaş Otu Sirkesi çiçeklerin aromasını ön plana çıkaran, hoş kokulu, orta keskinlikte ve yarı sert içimli bir sirkedir.
Kendine has aromasıyla salata ve soslara lezzet katar.