Güvem Sirkesi – 500 ml
Bazı yörelerde çakal eriği olarak da bilinen güvem, Türkiye’de oldukça bol bulunan orman meyvelerinden biridir. Dikenli yapısı vahşi hayvanların geçişini engellediğinden birçok tarlada sınır bitkisi olarak kullanılır.
Tanen yönünden oldukça zengin bir meyve olan güvemde bol miktarda C ve E vitamini de bulunur.
Kaz Dağı’nın birçok bölgesinde yayılım gösteren güvem erikleri, Annane ekibi tarafından hasat edilir. Ayıklanan meyveler cam kavanozlarda dokuz ay fermente edilir.
Annane sirkelerinde sirkenin özünü meyvenin kendisi oluşturur. Sirke anası, nohut, tuz, bulgur gibi sirkenin aromasını bozabilecek destekler verilmez. Meyvelerin kendi maya ve bakterilerinin çalışmasına bağlı olarak fermantasyonun tamamlanması beklenir.
Süreç boyunca profesyonel tadımcılar tarafından düzenli olarak tadım ve analizler yapılır. Hedeflenen değerler sağlandığında sirkeler dinlendirilir ve ardından şişelenerek sirke severlerin beğenisine sunulur.
Annane sirkelerinin tamamı sınırlı sayıda ve el yapımı olarak üretilir. Pastörize edilmez ve herhangi bir filtreleme işleminden geçirilmez. Böylece hem doğal asit seviyesinde istenen değerler yakalanır, hem de aromayı ön plana çıkaran, kendine has çekici bir kokuya ve etkileyici bir lezzete sahip olan şifa kaynağı sirkeler elde edilir.
Tadım notları ve kullanım alanları
Annane Güvem Sirkesi meyvenin aromasını ön plana çıkaran, hoş kokulu, düşük keskinlikte ve yumuşak içimli bir sirkedir.
Kendine has aromasıyla salata ve soslara lezzet katar.