Gilaburu Sirkesi – 500 ml
Gilaburu, Türkiye’de henüz hak ettiği kadar tanınmayan orman meyvelerinden biridir. Kayseri’nin kırsal bölgelerinde bol miktarda bulunan gilaburu, özellikle böbrekler için çok faydalıdır.
Kayseri’nin kırsal bölgelerinde doğada yetişen gilaburular, Annane ekibi tarafından hasat edilir. Ayıklanan meyveler cam kavanozlarda yaklaşık dokuz ay fermente edilir.
Annane sirkelerinde sirkenin özünü meyvenin kendisi oluşturur. Sirke anası, nohut, tuz, bulgur gibi sirkenin aromasını bozabilecek destekler verilmez. Meyvelerin kendi maya ve bakterilerinin çalışmasına bağlı olarak fermantasyonun tamamlanması beklenir.
Süreç boyunca profesyonel tadımcılar tarafından düzenli olarak tadım ve analizler yapılır. Hedeflenen değerler sağlandığında sirkeler dinlendirilir ve ardından şişelenerek sirke severlerin beğenisine sunulur.
Annane sirkelerinin tamamı sınırlı sayıda ve el yapımı olarak üretilir. Pastörize edilmez ve herhangi bir filtreleme işleminden geçirilmez. Böylece hem doğal asit seviyesinde istenen değerler yakalanır, hem de aromayı ön plana çıkaran, kendine has çekici bir kokuya ve etkileyici bir lezzete sahip olan şifa kaynağı sirkeler elde edilir.
Tadım notları ve kullanım alanları
Annane Gilaburu Sirkesi ekşi tadıyla meyvenin aromasını ön plana çıkarır. Orta keskinlikte ve yumuşak içimli bir sirkedir.
Kendine has aromasıyla salata ve soslara lezzet katar.