Çam Balı – 850 g
Stok Kodu
TBA006
Fiyat
1.089,11 TL + KDV
1.100,00 TL
Monofloral salgı balı sınıfında olan Annane Çam Balı, Kaz Dağı’nın batı yamaçlarında yetişen çam ağaçlarından elde edilir.
Arıların çam balı yapmasına imkân sağlayan Basra Böceği, dünyada sadece Ege Bölgesi’nin belli kısımlarındaki kızılçam ve Halep çamı cinsinden çam ağaçlarında yaşar. Bu nedenle dünya bal piyasasındaki çam ballarının %90’ı Türkiye’de, %10’u Yunanistan’da üretilir.
Annane Çam Balı üretimi için çam balı sezonu başladığında arı kovanları hassasiyetle bu bölgeye taşınır ve arılar, özel güvenlik önlemleri eşliğinde sezon sonuna kadar ormanda kalırlar.
Annane ekibinin uzman arıcıları sezon boyunca ormanda konaklar, vahşi hayvanlara karşı arıların güvenliğini sağlar, arıların davranışlarını ve bal akım sürecini gözlemler.
Arılar çam ağaçlarında yaşayan Basra böceğinin salgılarını toplayarak kendi enzimleriyle karıştırıp işlemden geçirir ve aromatik, hoş kokulu bir bal üretirler.
Sürecin sonunda tüm kovanlar Annane çiftliğine getirilerek süzme işlemi hijyenik şartlarda gerçekleştirilir.
Annane çiftliğinde arılara şeker, glikoz gibi ek gıdalar veya kimyasal destekler verilmez. Parazit mücadelesi kadim yöntemlerle yapılır.
Arıların ürettiği tertemiz ballar hiçbir katkı maddesi eklenmeden süzülür, ısıl işleme tabi tutulmadan, yüksek prolin değerlerine sahip ham bal olarak kavanozlanır.
Kullanımı: Annane Çam Balı çam ormanlarının ferahlığını taşıyan kokusu ve aromatik lezzetiyle kahvaltılar için idealdir. Doğal tatlandırıcı olarak da tercih edilebilir.
Arıların çam balı yapmasına imkân sağlayan Basra Böceği, dünyada sadece Ege Bölgesi’nin belli kısımlarındaki kızılçam ve Halep çamı cinsinden çam ağaçlarında yaşar. Bu nedenle dünya bal piyasasındaki çam ballarının %90’ı Türkiye’de, %10’u Yunanistan’da üretilir.
Annane Çam Balı üretimi için çam balı sezonu başladığında arı kovanları hassasiyetle bu bölgeye taşınır ve arılar, özel güvenlik önlemleri eşliğinde sezon sonuna kadar ormanda kalırlar.
Annane ekibinin uzman arıcıları sezon boyunca ormanda konaklar, vahşi hayvanlara karşı arıların güvenliğini sağlar, arıların davranışlarını ve bal akım sürecini gözlemler.
Arılar çam ağaçlarında yaşayan Basra böceğinin salgılarını toplayarak kendi enzimleriyle karıştırıp işlemden geçirir ve aromatik, hoş kokulu bir bal üretirler.
Sürecin sonunda tüm kovanlar Annane çiftliğine getirilerek süzme işlemi hijyenik şartlarda gerçekleştirilir.
Annane çiftliğinde arılara şeker, glikoz gibi ek gıdalar veya kimyasal destekler verilmez. Parazit mücadelesi kadim yöntemlerle yapılır.
Arıların ürettiği tertemiz ballar hiçbir katkı maddesi eklenmeden süzülür, ısıl işleme tabi tutulmadan, yüksek prolin değerlerine sahip ham bal olarak kavanozlanır.
Kullanımı: Annane Çam Balı çam ormanlarının ferahlığını taşıyan kokusu ve aromatik lezzetiyle kahvaltılar için idealdir. Doğal tatlandırıcı olarak da tercih edilebilir.