Biberiye Sirkesi – 500 ml
Her dem yeşil yapraklarıyla bahçeleri süsleyen biberiye hem bir peyzaj bitkisi hem de çok yararlı bir gıdadır.
Biberiyeler, Annane bahçelerinde yetiştirilir. Annane ekibi tarafından hasat edilen yeşil yapraklar temizlenip ayıklandıktan sonra cam kavanozlarda yaklaşık dokuz ay fermente edilir.
Annane sirkelerinde sirkenin özünü çiçeğin kendisi oluşturur. Sirke anası, nohut, tuz, bulgur gibi sirkenin aromasını bozabilecek destekler verilmez. Meyvelerin kendi maya ve bakterilerinin çalışmasına bağlı olarak fermantasyonun tamamlanması beklenir.
Süreç boyunca profesyonel tadımcılar tarafından düzenli olarak tadım ve analizler yapılır. Hedeflenen değerler sağlandığında sirkeler dinlendirilir ve ardından şişelenerek sirke severlerin beğenisine sunulur.
Annane sirkelerinin tamamı sınırlı sayıda ve el yapımı olarak üretilir. Pastörize edilmez ve herhangi bir filtreleme işleminden geçirilmez. Böylece hem doğal asit seviyesinde istenen değerler yakalanır, hem de aromayı ön plana çıkaran, kendine has çekici bir kokuya ve etkileyici bir lezzete sahip olan şifa kaynağı sirkeler elde edilir.
Tadım notları ve kullanım alanları
Annane Biberiye Sirkesi, biberiyenin keskin kokusunu ön plana çıkaran, orta keskinlikte ve yumuşak içimli bir sirkedir.
Kendine has aromasıyla salata ve soslara lezzet katar.