Alıç Sirkesi – 500 ml
Gülgiller familyasından bir orman ağacı olan alıç, Türkiye’nin birçok bölgesinde bulunur. Çeşitli yörelerde akdiken, barutan ve yemişen olarak da anılır. Alıç meyvelerinde bol miktarda potasyum ve magnezyum bulunur. Bunun yanı sıra A, B1, B2 ve C vitaminleri içerir. İçerdiği mineraller, vitaminler ve polifenoller, alıcın hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir meyve olmasını sağlar.
Alıç, Kaz Dağı ormanlarında yabani olarak yetişir. Annane ekibi, tarım ilaçlarının olmadığı derin ormanlardaki alıç ağaçlarını tespit ederek meyvelerini toplar. Temizlenip ayıklanan meyveler cam kavanozlarda, doğal fermantasyon yöntemiyle yaklaşık dokuz ay fermente edilir.
Annane sirkelerinde sirkenin özünü meyvenin kendisi oluşturur. Sirke anası, nohut, tuz, bulgur gibi sirkenin yapısı ve aromasını bozabilecek destekler verilmez. Fermantasyon süreci, sirke bakterilerinin çalışmasına bağlı olarak ilerler.
Süreç boyunca profesyonel tadımcılar tarafından düzenli olarak tadım ve analizler yapılır. Hedeflenen değerler sağlandığında sirkeler dinlendirilir ve ardından şişelenerek sirke severlerin beğenisine sunulur.
Tüm Annane sirkeleri sınırlı sayıda ve el yapımı olarak üretilir. Pastörize edilmez ve herhangi bir filtreleme işleminden geçirilmez. Böylece hem doğal asit seviyesinde istenen değerler yakalanır, hem de aromayı ön plana çıkaran, kendine has çekici bir kokuya ve etkileyici bir lezzete sahip olan şifa kaynağı sirkeler elde edilir.
Tadım notları ve kullanım alanları
Annane Alıç Sirkesi meyvenin aromasını ön plana çıkaran, hoş kokulu, düşük keskinlikte ve yarı sert içimli bir sirkedir.
Annane Alıç Sirkesi, hoş kokusuyla salata ve soslara lezzet katar.